Kisah Aku dan Kuala Lumpur-Part 2

Bismillahirrahmanirrahiim..

Untuk part 2 nih,tak banyak benda yang boleh dikongsi..tapi takpe la kan.Dalam nih,aku nak cerita pasal teman2 ya join sama ronda2 KL aritu..

Insan pertama,namanye Iqbal..merupakan seorang kawan yang aku kenal semasa aku jadi AJK  pelajar..budak MRSM Terendak dan agak loaded..hehe..antara  sebab aku bangga dapat berkawan dengan dia nih kerana dia seorang yang susah nak lukakan hati orang lain(inshaALLAH)..everytime when someone’s asking for his help,he’ll try to help them with the best shot..even kadang2 keadaan tak berapa nak izinkan..ayat singkatnya,dia cuba untuk jaga kebajikan kawan2nya..

Next,Faizran@szen..budak nih ade genetik chinese..mengikut salasilah keluarganya,ayahandanya merupakan sorang Chinese,so dia pun adela sikit2 mewarisi sifat2 tersebut darinya..One thing about him,for sure..he is a happy-go-lucky and kuat makan punya orang maa..manusia biasa makan 3 kali sehari(rasanya la..)..tapi dia,jalan 2 3 langkah,singgah makan..nampak kedai makan,singgah makan..haiisshhh..tapi takpe la kan..yang penting tak susahkan hidup orang lain..

Seterusnya,seorang  anak dara yang bernama Ainul Atiqah..mek klate yang tak boleh dok diam melainkan dia dilaser oleh musuh ketatnya..no offense ye,hehe..but then,dia memang seorang wanita yang bagus..sebab tahu menjaga hati orang lain even kadang2 agak susah..dan dia kadang2 dapat menyerikan suasana yang tak berapa nak ceria..

Insan nie diberi nama syafiqah anak shafie..budak MRSM juga..orang Terengganu,dakwaannya..tapi nga aku,sikit pun tak pernah cakap pakai bahasa Ganu..pelik3..seorang yang pemalu,kot..tapi keras hati..even dilaser berjuta2 kali,masih mampu bising dan takde effect..==’’..again,no offense ya..

Last is,Afiq ibnu Che Man..seorang anak kelahiran Melaka..berbadan besar dan agak keCinaan..Dia ni gemar bermain game..tak pernah lupakan laptopnya seolah2 dia telah berkahwin dengan benda alah tu..even masa pi jalan2 kat KL aritu,dia masih membawanya..dia dan laptopnya umpama roti Gardenia dengan jem buah..bila dipisahkan,rasa tak sempurna hidup tu..

Tak banyak untuk part ni,tapi sebagai tanda terima kasih..ok la kn..

Iqbal,tak da dlm gmbar..

“Seorang Muslim adalah saudara muslim lainnya, ia tidak menzaliminya, merendahkannya, menyerahkan (kepada musuh) dan tidak menghinakannya.”
 (Hadis riwayat Muslim)

p/s:td bli buku baru..Bahlut dan 3 kali seminggu,Dr.Faisal Tehrani..=)
Bookmark and Share

4 comments:

syashafie said...

pemaluu ?? HAHA =.="

Zulfikhri@Matju said...

haha..ye kot...

afiqcm said...

aisey. mcm xkena je description tu =.=''

Zulfikhri@Matju said...

afiq:hehe..inshaALLAH..doa tuu..

Post a Comment

 
Copyright © .:Kisah Dari DIA:.